eats, Japan

Maguro-koma.

01.45

Maguro betyder förövrig Tonfisk (och jag och Joel köpte den för 80 kr/kg idag. I vissa fall är inte Japan så dyrt ändå).

Okej. Gör såhär:

Ta lite soja, mirin, miso, riven ingefära, japansk fiskbuljong och socker. Blanda till en marinad. Lägg två stora bitar tonfiskfilé  i marinaden och låt dra i minst en timme.

Riv lite morot och rättika, hacka några salladslökar. Koka sedan två portioner sobanudlar och kyl ner. När tonfisken är färdigmarinerad stek den, på hög värme, hastigt i sesamolja på båda sidor (glöm inte att låta den vara lite rå i mitten, it’s the best part). I samma stekpanna; slå i lite ny olja tillsammans med rättkia och morot. Sedan i med sobanudlar och salladslök. Häll över den resterande marinaden, stek lite till och sedan upp med nudlar på tallrik, och lägg fisken överst. Avnjut med en vän.

Avsluta med färsk ananas och lite mörk choklad samt Pulp Fiction och du får en mycket trevlig fredag.

När jag sedan i slutet av min 30 min långa färd hem cyklade upp för den jobbiga backen, gissa vilken låt som börjar spela i iPoden? Lovers in Japan såklart.

Nu måste jag sova.

Advertisements
Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s